Factory automation

Slimme automatisering van uw fabriek en machines verbetert uw concurrentiepositie.

Producten worden goedkoper, sneller en beter gefabriceerd.

Het ontwikkelen van de besturingssoftware en het opleveren van de besturingsinstallatie zijn bij ons in vertrouwde handen.

Flexibiliteit is cruciaal

Klanten vragen almaar kleinere series, met meer varianten, aan de kost van serieproductie en dus is flexibiliteit cruciaal. 

Servosturing

We hebben ervaring met de positionering van servo motoren. We bieden oplossingen op maat van elke productie-omgeving. Hiervoor gebruiken we vooral de servosturingen en motoren van Siemens en Lenze.

Detectie

We ontwikkelen detectiesystemen voor uw productieproces. Deze kunnen objecten of hun positie herkennen. Doordat zo’n productiescanner heel krachtig is voor de kwaliteitscontrole, is het een waardevol onderdeel van uw productie. 

Frequentieregeling en soft starters

Wij werken met twee belangrijke fabrikanten, Siemens en Lenze, die een volledig assortiment naar applicaties kunnen aanbieden.

Wij kunnen uw uitdagingen omzetten in een doelgerichte oplossing.

We staan ook in voor de parametrisering en de communicatie van de toestellen en naar bovenliggende besturingssystemen.

PLC sturingen

We zijn gespecialiseerd in de programmatie van Siemens TIA portal software. Ook in de retrofit van installaties naar Siemens hebben wij veel ervaring opgebouwt.

Wij zijn gespecialiseerd in de engineering, programmering en visualisatie van PLC’s.

Siemens Solutions Partner

Sonepar Belgium Solutions & Services NV is één van de gespecialiseerde Solutions Partners van Siemens, een merk dat een sterke reputatie heeft op het gebied van industriële automatisering. Als Automation partner levert Sonepar Belgium Solutions & Services NV oplossingen voor automatisering. Voor alles wat aandrijving voor motoren aangaat, leveren we oplossingen als Siemens Drives partner.

Sonepar Belgium Solutions & Services is uw Expertise Centrum

We helpen u met de ontwikkeling van technologische oplossingen, vanaf het moment dat een idee vorm krijgt tot wanneer het zich ontwikkelt tot een volledig functioneel product of productieproces. 

We bieden ook ondersteuning bij het verbeteren van uw bestaande producten en productieprocessen.

We ondersteunen maakbedrijven met het versterken van hun concurrentiepositie door gebruik te maken van nieuwe technologieën.